Constructlar

Prsian English
Powered by Google TranslateTranslate
Persian English

اگر سابقه صنعت و چگونگی رشد آن در کشورهای جنوب شرقی آسیا را مورد مطالعه قرار دهیم به این مطلب خواهیم رسید که در کمتر مواردی این کشورها دارای ابداعات فناورانه هستند و تقریبا در تمامی موارد، کشورهای غربی و آمریکایی پیشرو بوده اند. در صورتی که اگر به طور خاص کشور ژاپن را زیر نظر بگیریم، خواهیم دید که تقریبا تمامی مردم دنیا از نظر کیفیت، محصولات آنها را تحسین می کنند ولی به آنها ایراد می گیرند که ژاپنی ها از طریق کپی برداری از روی محصولات دیگران به این موفقیت دست یافته اند.

اگر این سخن درست هم باشد در صورتی که کپی برداری راهی مطمئن برای رسیدن به هدف باشد چه مانعی دارد که این کار انجام شود؟ این مورد به خصوص درباره کشورهای در حال توسعه و یا جهان سوم به شکاف عمیق فناوری بین این کشورها و کشورهای پیشرفته دنیا، امری حیاتی به شمار می رود و این کشورها باید همان شیوه را پیش بگیرند.

• زمانی که یک قطعه صنعتی به خوبی کار می کند و عملکرد بالایی دارد ممکن است یک شرکت تولیدی تصمیم بگیرد به جای طراحی از نقطه ی صفر، آن قطعه را به اجزای کوچکتر تفکیک کرده و هر جزء را تحلیل و مدلسازی کند تا به توانایی بازتولید آن قطعه دست پیدا کند.
• وقتی دندان پزشکان بر اساس شکل یک دندان قالب میسازند و مدلی مشابه آن را تولید کنند.
• وقتی یک برنامه نویس، به جای طراحی سیستم و برنامه نویسی از نقطه صفر، یک برنامه یا سیستم موفق را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و سعی می کند اجزای آن را بازتولید کند.
• وقتی ارتش یا سازمانهای نظامی یک کشور، محصولات نظامی کشور دیگر را به دست می آورند و میکوشند با مهندسی معکوس به دانش و فن آوری آن کشور دست یابند یا لااقل توان علمی و فنی سازنده را ارزیابی کنند.

پس مهندسی معکوس یکی از واژه هایی است که طی دهه های اخیر بسیار بیشتر از گذشته مورد استفاده قرار گرفته و حتی در ادبیات عمومی و اجتماعی هم وارد شده است. مهندسی معکوس یکی از روشهایی است که شرکتها با به کارگیری آن، فرایند تکوین محصول خود را سرعت میبخشند. این روش در کشورهای در حال توسعه چون ایران که از نظر دانش طراحی محصول و فناوری تولید عقبتر از کشورهای پیشرفته هستند، پاسخی به افزایش توان طراحی و تسریع فرایند تکوین است.

همچنین امروزه یکی از روش‌های اصلی و مدرن برای استخراج اطلاعات مورد نیاز قطعات و تجهیزات در صنعت، استفاده از تکنولوژی‌های جدید از جمله مترولوژی (‌اسکنر سه بعدی) و روش CMM می‌باشد. که پس از آنالیز و تغییرات فنی مورد نیاز با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی مهندسی و کنترل ابعادی از جمله :
Geomagic Control x - Geomagic Design x - Solid works - Catia

مدلسازی سه بعدی صورت می‌گیرد که در نهایت از استخراج اطلاعات ابعادی و فرم هندسی یک قطعه؛ آنالیز، کنترل ابعادی، اصلاح و طراحی مجدد برای نمونه سازی سریع، ماشین کاری، پرینت سه بعدی و لیزر می‌توان استفاده کرد. 

از روش اندازه برداری توسط اسکنر سه بعدی و CMM در صنایع مختلف از جمله معدنی، پالایشگاه و پتروشیمی، چوب و مبلمان، صنایع خودروسازی، پزشکی و ... استفاده می‌شود؛ به طور مثال در ساخت تجهیزات پزشکی میتوان به اسکن جمجمه یک فرد آسیب دیده و ساخت آن به روش لایه‌گذاری رسوبی(پرینت سه بعدی) با جنس تیتاتیوم اشاره کرد؛ در حوزه انیمیشین سازی نیز با استفاده از اسکن سه بعدی میتوان چهره یا اندام شخص را اسکن کرد و در نرم افزارهای مربوطه مورد استفاده قرار داد؛ همچنین در حوزه هنر میتوان به ساخت تندیس و سردیس چهره‌های ماندگار اشاره کرد.

ما در شرکت مهندسی کارا با توانمندی متخصصان و کارشناسان در حوزه ابعاد برداری صنعتی و وجود اسکنر سه بعدی دقیق با دقت 0.04 میلیمتر آمادگی ارائه خدمات فنی و مهندسی را از جمله ابعاد برداری، آنالیز، طراحی و مهندسی معکوس و ساخت نمونه پروتوتایپینگ(پرینت سه بعدی) را داریم.

مهندسی معکوس